fbpx

У Франківському медуніверситеті стартувала щорічна спартакіада "Здоров’я". ФОТО

Здоров'я 17:25, 06.12, 2016

В Івано-Франківському національному медичному університеті почалася щорічна спартакіада "Здоров'я" серед викладачів і працівників університету. У понеділок, 5 грудня, відбулися змагання з шашок і шахів.

Цього року позмагатися в цих інтелектуальних видах спорту зібралося 26 учасників. Для порівняння, минулого року змагалося лише 15 людей. Шахово-шашкові баталії розгорнулися у двох аудиторіях кафедри фізичного виховання та здоров’я. Жінки грали у шашки, чоловіки – і в шашки, і в шахи, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Ми дуже раді вітати всіх учасників спартакіади на базі нашої кафедри,  каже завідувач кафедри фізичного виховання та здоров’я Володимир Левко.  Ми починаємо щорічну спартакіаду серед викладачів і працівників університету. Цього року ми розширили програму змагань. Якщо минулого року були лише шахи, то нині ми додали і шашки. Далі за планом буде плавання, де відбудеться також офіційне відкриття спартакіади, загалом змагання з різних видів спорту триватимуть аж до квітня".

Переможцем змагань з шашок серед жінок стала асистент кафедри дитячих хвороб післядипломної освіти Наталія Митник.

"Я з дитинства багато займалася спортом, і для мене перемога завжди була важливішою, ніж участь у змаганнях,  розповідає Наталія Митник. – Захистити честь своєї кафедри  це гідно. Мені приємно, що я перемогла, і це так само буде приємно всьому нашому колективу".

Серед чоловіків у шашках перемогу здобув Роман Василевич, старший викладач кафедри мовознавства.

"Я дуже люблю шахи і шашки, для мене це гімнастика розуму,  говорить Роман Василевич.  Під час гри я просто відпочиваю. Я не сподівався на перемогу, прийшов просто пограти. В шахах я програв, а тут виграв. Відчуття просто чудові!"

У шахових баталіях найкращим став Станіслав Скидоненко, асистент кафедри медицини катастроф та військової медицини.

"У шахах я любитель,  розповідає Станіслав Скидоненко.  Я очікував на перемогу, але міг би й не виграти. За правилами, кожному гравцю на одну партію було виділено 10 хвилин на обмірковування ходів, для мене це найгірший час. Найменша помилка може означати програш, з другого боку, у виграшній позиції можна програти за часом. Всі мої партії були важкі. Другу партію я взагалі мало не програв, але виграв її за часом. Відчуваю радість від гри, від перемоги. Дякую організаторам за ці змагання!"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: