fbpx

У франківському видавництві вийде роман "Амстердам–Київ. І трохи святого Миколая"

Культура 21:55, 13.11, 2017

Discursus готує до друку нову книжку Галини Рис.

"Книжку здали в друк, а вже в грудні буде в книгарнях. Новий роман від Halyna Rys "Амстердам–Київ. І трохи святого Миколая",  повідомив у соцмережі видавець Василь Карп'юк. 

Ця історія розпочнеться з переплутаних в аеропорту валіз. Удома заклопотана роботою та сімейною рутиною Олена знайде в не зовсім своїй валізі чужі речі, а несміливий Марко, окрім туфель та суконь, щось значно цікавіше – незавершений рукопис про Миколая і його життя ще задовго до того, як той став казковим добродієм.
 
Марко пообіцяє собі знайти авторку тексту та повернути загублений рукопис. І дотримає обіцянку. А далі, як це зазвичай буває, між героями з’явиться щось більше, ніж дружба.
 
Зворушлива історія про вірність, кохання та диво, яким завжди є місце в нашому житті, з'явиться в книгарнях вже на початку грудня. 
 

 

"Порівняно з іншими моїми книгами, ця писалася доволі швидко і спонтанно, – зізнається Галина Рис. – Пригадую, я саме закінчила навчання в магістратурі Вільного університету в Амстердамі і не знала, куди себе подіти.
 
Мені хотілося поділитися з кимось своїм досвідом життя в Голландії, своїми письменницькими переживаннями, а також своїми роздумами про важливість волонтерства та взаємопідтримки між людьми. Я шукала: довго, вперто і невпинно! І ось одного дня у мене виник задум цієї книги: задум, який зумів усі мої різношерсті думки вплести одна поміж одну, як нитки в гобелені.
 
Відтак, день за днем, я сиділа на піддашші голландського будиночка, дивилася на лебедів, що плавали по каналах, на верби, що похилили свої зелені віти додолу, на велосипедистів, що без угаву їздили по сірих асфальтованих доріжках, і писала, писала, писала. Аж поки не закінчила".
 
Довідково: Галина Рис народилася у Львові. Отримала освіту художника-ілюстратора та літературознавця.
 

Закінчила магістратуру у Вільному університеті Амстердама за фахом "Візуалізація літератури". Зараз здобуває ступінь кандидата наук в Університеті Тасманії в Австралії, працює над дисертацією на тему насильства в дитячій літературі.

Пише прозу в стилі магічного реалізму для дорослих, підлітків і дітей. Авторка повістей "Унікальна Картоплина" і "Подорож до Котанії". У видавництві Discursus 2014 року вийшов її роман "Намалюй мене пташкою".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: