fbpx

У Франківську 38 сімей загиблих учасників АТО отримують щомісячну допомогу у розмірі прожиткового мінімуму

Суспільство 09:59, 05.10, 2018

У липні 2016 року в Івано-Франківську затвердили міську програму соціального захисту членів сімей загиблих учасників АТО. Вчора на засіданні виконавчого комітету директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк відзвітував про її виконання.

Від 2016 року 38 сімей загиблих учасників АТО отримують щомісячну допомогу з міського бюджету у розмірі прожиткового мінімуму. На нині це 1842 гривня. Також до Різдвяних свят їм виплатили одноразову допомогу у розмірі 1 тис. грн, передає прес-служба міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Окрім цього, місто компенсує 50% від вартості комунальних послуг для кожного члена сімей загиблих. Ще 50% компенсує держава. Діти загиблих учасників АТО харчуються безкоштовно у навчальних закладах міста, а також мають право на позачергове влаштування у дитячий садочок.

У разі загибелі мешканця міста в зоні АТО з міського бюджету виплачується одноразово 100 тис. грн. Таку допомогу отримали вже 25 франківських родин.

Також у 2018 році під індивідуальне будівництво виділили 14 ділянок та 3 – для будівництва гаражів.

"Війна у країні продовжується. Вона забирає у нас найкращих, адже багато хто ніколи вже не повернеться додому. Та у них залишаються родини, яким потрібна наша підтримка. Ми будемо продовжувати піклуватися про них", – підсумував міський голова Руслан Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: