fbpx

У Франківську активісти в масках потролили Юлію Тимошенко. ФОТО, ВІДЕО

Політика 18:51, 12.11, 2018

В Івано-Франківську з десяток молодих людей зустріли лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко з плакатами "Може, пора взяти курс на політичну пенсію", "Чому розплетИна коса", "Голосуй за Юлю і отримай дулю".

Зустріли Юлію Тимошенко біля філармонії, де вона запланувала зустріч з іванофранківцями.

Учасники акції представилися громадською ініціативою "ГРАБЛІ". Це перша публічна акція цієї ініціативи в місті. Натхненниками ініціативи є журналіст Роман Реведжук і франківський активіст Мирон Дмитрик

"Ініціатива "#ГРАБЛІ" рада вітати Юлію Тимошенко на Прикарпатті! Ми надзвичайно втішені цим візитом та нагодою подарувати їй валізу зі справою Лазаренка, меморандумом з МВФ 2008 р., газовими угодами 2009 р., коробочкою Тамі-Флю проти "пташиного грипу" та іншими важливими документами її і, на жаль, нашого минулого. Ну і, звичайно ж, ми не могли не подумати про майбутнє Юлії Володимирівни. Тому до валізи поклали квиток до Путіна на #Родіну та інструкцію з догляду за внуками. #НЕ нас#ТУПІТЬ знову!"  пояснили свою акцію активісти у фейсбуці. 

Деякі молоді люди закрили свої обличчя масками. До пікетувальників підходили партійці "Батьківщини" з проханнями припинити акцію. Зокрема, депутат міської ради директор Локомотиворемонтного заводу Руслан Терешко, заступник директора ОТБ "Галичина"ч і депутат Тисменицької райради Руслан Фармус, начальник управління інвестиційної політики Івано-Франківської міськради Ігор Попадюк та інші спробували переконати пікетувальників піти, а коли не вийшло  назвали їх провокаторами і звинуватили у співпраці з СБУ і Адміністрацією Президента. Збоку за перепалкою спостерігали посадовці – заступник голови обласної ради Василь Гладій і заступник міського голови Олександр Левицький, також члени "Батьківщини". 

Голова обласної організації "Батьківщини" Дмитро Шлемко теж вступив у суперечку з учасниками акції.

"Якого х.., вибачте, ви сюди приїхали?"  поцікавився у пікетувальників Шлемко.

"Я зараз розкажу про тебе всю біографію, звернувся він до одного з організаторів Романа Ревджука. – Ти акредитований в ДНР журналіст".

Навколо учасників пікету та прихильників Юлії Тимошенко зібралися зо два десятки правоохоронців. Юлія Тимошенко до пікетувальнків не підходила. Її кортеж під’їхав до в’їзду у філармонію, і вона швидко прошмигнула в арку. Одразу за нею охорона зачинила металеву браму.

1

Після цього місцеві партійці демонстративно подарували учасникам акції український прапор та пішли на зустріч з лідеркою.

2

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: