fbpx

У Франківську "Білі Ангели" зібрали кошти для реабілітації воїнів АТО. ФОТО

Стиль життя 14:26, 08.03, 2017

Медуніверситет провів концерт-реквієм "Білі Ангели", присвячений Героям Небесної Сотні та всім героям України. Зібрані з концерту кошти – 5631 гривень та 125 $ – підуть на реабілітацію українських бійців, зокрема для реабілітаційних заїздів БФ "Творча Криївка".

Перевтілитися у ролі, перейнятися тим, про що співаєш чи говориш, як кажуть учасники концерту-реквієму, було нелегко.

Тим більше, що в залі були ті, хто пережив втрати своїх рідних Героїв, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Такі заходи у нашому університеті проводяться неодноразово. Кожен рік ми вшановуємо пам’ять загиблих", – говорить третьокурсник, соліст і учасник квартету "Дзвін" Арсен Вітрецький: 

Якщо 20 лютого "Білих Ангелів" могла побачити спільнота ІФНМУ, то зараз глядачами стала громадськість міста.

З-поміж розмаїття художніх номерів символічною була пісня "Мати жде" про матір, яка так і не дочекалася з війни свого сина.

"Я уявляла себе в ролі цієї матері. Ця роль мені найближча у реквіємі. Що я можу зробити як студентка? Хіба що відтворити, викликати скорботу, яку переживають матері, сини, дочки…"  розповідає її виконавиця, третьокурсниця медичного факультету Вікторія Шушваль. 

Якби довелось ще раз зіграти в концерті-реквіємі, студенти б не задумуючись погодились. 

"Коли ми ходили на репетиції, слухали читців, тоді переймалися кожним словом, – продовжує Вікторія. – Коли співаєш і не видно людей, темний зал, намагаєшся забути про все… Просто явити себе в ролі цієї матері – до мене біжить мій син – а я так і не маю можливості з ним попрощатися…"

Насамкінець учасник реабілітації Оксана Даниш подякувала керівництву університету за організований захід і подарувала для закладу картину одного з бійців, що проходив реабілітацію в рамках заїздів БФ "Творча Криївка".

Захід підтримало керівництво ОДА. Організатори та волонтерські організації міста й області щиро дякують за підтримку та взаємну спільну добру справу заради миру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: