fbpx

У Франківську біля міського озера встановили 15 хрестів та почали будувати капличку. ФОТО

Суспільство 13:32, 15.02, 2019

На ділянці біля міського озера, яку влада Івано-Франківська "рятує" від забудови, почали споруджавати дерев’яну каплицю, а ділянку навколо обклали хрестами.

Каплицю будують з дерева. Поруч встановили дитячий майданчик, який, за словами міського голови Руслана Марцінківа, подарував народний депутат від "Свободи" Михайло Головко.

Ділянку навколо обклали п’ятнадцятьма хрестами.

Нагадаємо, перший хрест встановили та освятили біля міського озера наприкінці минулого року. Перед тим поблизу міського озера міський голова Руслан Марцінків разом із депутатами міськради та Муніципальною вартою встановили намет, щоб не допустити до ділянки забудовника – підприємця Костянтина Бородайка.

Після того виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення надати дозвіл Івано-Франківській УПЦ КП на будівництво каплички "Святого духа" на земельній ділянці площею 4 га на вулиці Південний бульвар.

Відтак Марцінків заявив, що перед тим як встановити капличку, там Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство "Меморіал" проведе розкопки – буде шукати поховання жертв німецького терору Другої світової війни.

Однак ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Бородайка звернулося до суду з позовом до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Управління Івано-Франківської єпархії Української православної церкви Київського патріархату про визнання недійсним рішення виконкому на встановлення каплиці. Підприємство також просило суд зобов'язати виконком та церкву звільнити земельну ділянку від тимчасових споруд і будівельних матеріалів.

Позивач також подав заяву про забезпечення позову. Тобто, доки справа розглядається в суді, "Гаразд" просить суд заборонити використовувати і забудовувати земельну ділянку, а також залучати для проведення якихось робіт комунальні підприємства, фізичні і юридичні особи.

На днях суд частково задоволив заяву та заборонив франківській владі та церкві проводити розкопки і ставити капличку біля міського озера, доки не завершиться розгляд справи по суті.

Як писав КУРС, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запросив предстоятеля Православної церкви України Епіфанія до Івано-Франківська завітати на освячення каплички на ділянці біля озера.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: