fbpx

У Франківську благодійники шукають фахівця з психології мотивації

Суспільство 13:59, 07.07, 2017

БО "Українська благодійницька мережа" працює над створенням спільноти підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю. Для допомоги потрібен фахівець з психології мотивації.

Про це повідомив керівник та волонтер УБМ Василь Футерко. 

"На моє переконання, одним з ключових принципів підтриманого проживання має бути надання людині з інвалідністю допомоги до тієї межі, з якої починаються її власні можливості. Як відомо, інтернатна система поступово розвиває у дітях та повнолітніх вихованцях завчену безпорадність – вони звикають до "повного державного утримання" (готової їжі, одягу, прибирання тощо). Зрозуміло, що з дорослішанням людини, яка перебуває в інтернаті, шанси відновити її навички різко зменшуються, але не все втрачено. У підтриманому проживанні мешканців спільнот (навіть якщо вони не докладатимуть зусиль задля самостійного забезпечення тих чи інших власних потреб) не залишать без базового догляду (базових, невід'ємних благ), але (!) має працювати потужний мотиваційний механізм, і той, хто докладає більше зусиль, повинен отримувати додаткові блага, нові можливості. Також зрозуміло, що багато залежатиме від середовища та формату спільноти, зокрема від її наповнюваності. Зараз виникла волонтерська дискусія щодо чисельності мешканців спільноти, наприклад щодо можливості, неможливості (доцільності чи недоцільності) створення малих спільнот у форматі невеликого будинку на двох мешканців.

Тому потрібна допомога фахівців з психології мотивації, які б могли відповісти на ряд запитань (можливо, і згодом надавати консультаційну допомогу у процесі налагодження діяльності спільнот)", – йдеться у повідомленні.

Як писав КУРС, за ініціативою Української благодійницької мережі наприкінці березня у Бурштині відбулися громадські слухання щодо створення у цьому місті спільноти підтриманого проживання, на яких громада повністю підтримала таке починання.

Волонтери згодом звернулися до Бурштинської міської ради з проханням про виділення земельної ділянки для будівництва спільноти. Однак 13 червня земельна комісія Бурштинської міської ради розглянула звернення щодо виділення ділянки та відмовила, мотивуючи своє рішення тим, що це неможливо зробити поза процедурою земельних торгів. 

Тому наразі пошуки місця для облаштування будинку підтриманого проживання продовжуються. А також потребується допомога усіх небайдужих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: