fbpx

У Франківську боролися з упередженнями до переселенців з Донбасу

Суспільство 11:09, 25.02, 2015

В Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти у рамках ініціативи "Соціальна адаптація внутрішніх переселенців у Івано-Франківській області" відбувся семінар, на якому йшлося про панування стереотипів стосовно вимушених переселенців.

Учителі та директори шкіл з міст та сіл області мали змогу опанувати сучасні методики визначення упередженого ставлення, виявити та проаналізувати існуючі стереотипи стосовно переміщених осіб.

У процесі заходу було сформульовано понад сотню питань із прихованими стереотимами, більшість яких стосувалися ворожого ставлення переселенців до мешканців Західної України і навпаки.

Присутні активісти з Криму, Донбасу спробували відповісти на усі запитання і розвінчати деякі уявлення про приїжджих людей, а також поділилися власним досвідом адаптації та інтеграції в івано-франківське середовище. Натомість педагоги дали свої поради внутрішнім мігрантам щодо повернення їх до повноцінного суспільно активного життя.

Активіст Івано-Франківської обласної організації "Молода Просвіта" Михайло Січка поділився своїми враженнями: "Ще рік тому я навіть не міг подумати, що на сході країни є стільки патріотів своєї держави! Сьогоднішній діалог ще раз підтвердив, що вимушені переселенці дуже вболівають за Україну".

Усі присутні отримали сертифікати ініціативи, яка здійснюється в рамках проекту Літній табір "Школа з прав людини та громадянської активності для Криму та Сходу України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: