fbpx

У Франківську бракує водіїв тролейбусів – обіцяють зарплату від 7 до 12 тис. грн

Суспільство 19:59, 17.11, 2017

На КП "Електроавтотранс" чи не найбільшою проблемою є нестача водіїв. Навіть попри пристойну зарплату охочих, на жаль, небагато.

"У вересні минулого року ми отримали ліцензію на навчання водіїв тролейбусів, – розповідає керівник КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк. – Набрали 16 людей. Після іспитів працювати лишилися 12. Зараз із них їздять вісім. Вважаємо, що це високий показник, хоча хотілося б більше. Нам треба в рік набирати як мінімум 20 водіїв. Тоді до 2020-го ми дійсно зможемо запустити нові маршрути. Бо зараз частина водіїв – пенсіонери, і не факт, що вони працюватимуть до 2020 року".

Недавно ЕАТ вчергове оголосив набір на курси водіїв тролейбусів, пише "Репортер".

Навчання триває півроку. Людей вчать і водити, і обслуговувати транспорт. Обіцяють офіційне працевлаштування, оплачувані відпустки та зарплату від 7 до 12 тис. грн.

Цього року у КП "Електроавтотранс" провели тролейбусну лінію до обласної лікарні, а також поміняли лінію в Ямницю, бо стара була зношена. Зараз ще роблять на Вовчинецькій-Василіянок-Вокзал-Лепкого – у зворотному напрямку. Також уже готова тендерна документація на будівництво тролейбусної лінії до автостанції № 3 на Мазепи – чекають, щоб її затвердив ЄБРР.

"Плануємо побудувати цю лінію до жовтня 2018 року, – розповідає Голутяк. – Вона матиме 3,3 км в один бік і передбачає ще будівництво тягової підстанції. Відколи я очолив підприємство, такого ми ще не будували".

Окрім того, ЕАТ розробив план розбудови до 2020 року. Там розписані вулиці, якими в перспективі має курсувати комунальний транспорт: Довженка, Петлюри, Мазепи, Гурика, Володимира Великого, Пилипа Орлика, Новгородська, Січових Стрільців, Північний і Південний бульвари. Планують побудувати лінію і в село Крихівці та до онкодиспансеру, там уже встановлені опори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: