fbpx

У Франківську чоловік убив товариша по чарці і влаштував пожежу, щоб приховати злочин

Суспільство 12:34, 12.01, 2017

10 січня на вулицю Національної Гвардії в Івано-Франківську викликали рятувальників, аби загасили пожежу в одній з багатоповерхівок. У квартирі знайшли тіло власника. Згодом на ньому виявили ножові поранення.

Як писав КУРС, вогонь знищив речі домашнього вжитку, пошкодив житлову кімнату.

Подробиці побутового вбивства розповів сьогодні на брифінгу заступник начальника ГУНП в області Ігор Бабюк.

"Це побутове вбивство. На святкові дні в нас відбулось кілька таких. Деякі люди святкують і колядують, а інші зловживають алкоголем", – зазначив Ігор Бабюк.

За його словами, рятувальники спочатку зробили висновок про те, що вогонь зайнявся біля ліжка, однак потім виявили на тілі загиблого тілесні ушкодження від колючо-ріжучих предметів.

"Потерпілий, 1958 року народження, він антисоціальний спосіб життя, зловживав алкоголем. Розтин показав, що смерть наступила від ножових поранень. Ми почали встановлювати, хто з ним пив розпивав алкогольні напої, знайшли громадянина 1995 року народження. Чоловік жив із бабцею і дядьком, але вони забороняли йому показуватись вдома в нетверезому стані, тому він бомжувальний спосіб життя по притонах. Під час розпивання алкоголю вдома у потерпілого в них виникла суперечка і він побив потерпілого ножем. Потім він імітував пожежу. Йому майже вдалось приховати сліди вбивста, але судмедекспертиза все показала", – розповів Ігор Бабюк.

Підозрюваний зізнався в кримінальному правопорушенні за ст. 115 ч. 1 ККУ ("Умисне вбивство"). Він був раніше судимий за крадіжки.

За словами Ігоря Бабюка, статтю можуть перекваліфікувати на ст. 121 ч. 2 ККУ ("Спричинення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті").

За умисне вбивство підозрюваному загрожує від 10 до 15 років, а за спричинення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті, – від 8 до 12 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: