fbpx

У Франківську чоловіка і дружину позбавили батьківських прав та зобов’язали платити дитині аліменти

Суспільство 19:36, 04.12, 2018

Мама дівчинки вже позбавлена батьківських прав на двох інших дітей та була судима за злісне невиконання обов'язків з догляду за дитиною.

Про це йдеться у рішенні Івано-Франківського міського суду від 13 листопада.

Представник органу опіки та піклування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради звернулася до Івано-Франківського міського суду про позбавлення чоловіка і дружини батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дев’ятирічної дитини. Дівчинку забрали у горе-батьків 11 листопада минулого року. 3 того часу вона перебуває в Міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Івано-Франківської області.  

Відповідно до психолого-педагогічної характеристики дівчинка відповідно до віку має достатній фізичний та психічний розвиток. За час перебування у соціальному закладі дівчинка проявила себе дружелюбною, комунікабельною, позитивно сприймає оточуючих. З її слів, вона хоче повернутися додому і проживати разом з матір'ю.

Однак протягом березня-липня цього року соціальні працівники відвідали сім’ю 35 разів. За цей час вдалося поспілкуватися з мамою дівчинки п’ять  разів, а з батьком – шість. Під час трьох візитів фахівця із соціальної роботи мама була у стані алкогольного сп'яніння, в інших випадках дверей ніхто не відчиняв.

Доки дитина перебувала у центрі соціально-психологічної реабілітації, позитивних змін та покращення житлово-побутових умов не відбулося – ремонт не зроблений, відсутнє центральне водовідведення та водопостачання, відсутня сантехніка, ванна, підлога. Батьки офіційно не працюють, не мають стабільного матеріального доходу.

Так, суд позбавив батьківських прав маму та тата дитини та зобов’язав кожного з них платити щомісячно дитині аліменти в розмірі 50% від прожиткового мінімуму, доки дівчинка не досягне повноліття.

У травні 2004 року суд позбавив горе-матір батьківських прав щодо двох інших дітей – 1999 р. н. та 2003 р. н. А у 2004 році її було засуджено до двох років позбавлення волі за злісне невиконання батьківських обов'язків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: