fbpx

У Франківську чиновника засудили до року тюрми за зловживання службовим становищем

Суспільство 16:24, 20.02, 2015

Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі кримінального провадження про обвинувачення начальника обласного відділення комітету фізкультури і спорту МОН Михайла Стефанківа, який привласнював державні кошти, зловживаючи службовим становищем.

Попри прохання підсудного застосувати до нього амністію, проти чого не заперечувала і прокуратура, суд виявився невблаганним.

У вироку йдеться, що злочин скоєний за частиною 2 статті 191 ККУ – заволодіння чужим майном або розтрата шляхом зловживання службовим становищем відноситься до корупційних злочинів, тому до нього не може бути застосований закон про амністію.

Згідно з вироком Михайло Стефанків отримав один рік обмеження волі з позбавленням права займати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями. 

Нагадаємо, начальника обласного відділення комітету фізкультури і спорту МОН обвинувачували у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 191 ККУ – заволодіння чужим майном або розтрата шляхом зловживання службовим становищем. В обвинувальному акті прокурор роз’яснив, що Стефанків незаконно збільшив собі премію на 1094,60 гривні.

Як писав КУРС, колишні підлеглі звинувачують його у незаконному звільненні. Розповідають, що начальник змушував їх віддавати йому свої премії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: