fbpx

У Франківську депутат Європарламенту заявив, що рішення про безвізовий режим для українців буде у липні

Суспільство 15:10, 26.05, 2016

В Івано-Франківську депутат Європейського парламенту, колишній депутат парламенту Словаччини Іван Штефанець взяв участь у місцевому бізнес-форумі для представників малого і середнього бізнесу. Європарламентар поділився досвідом рідної країни на євроінтеграційному шляху.

Серед іншого, Іван Штефанець заявив, що рішення про спрощення візового режиму для українців слід очікувати вже за кілька місяців.

"Я вважаю, що потрібно зробити вільну зону для України і Європейського Союзу. Це полегшить життя як бізнесу, так і простим людям. Це дуже важливо для розвитку туризму. Європейська комісія запропонувала безвізовий режим усього місяць тому, і я сподіваюся, що ми вирішимо це питання у липні цього року, і я дуже його підтримую", – зазначив Іван Штефанець.

Він також давав, що з 1 липня цього року новим президентом ЄС стане представник Словаччини, а для цієї країни українське питання пріоритетне, оскільки у держав є чимало спільного.

"Ваша країна демонструє значний прогрес і має значну підтримку в ЄС. Для мене, для Словаччини і для ЄС Україна є пріоритетом номер один. Минулого року програма Євросоюзу була переповнена питаннями еміграційної кризи,  розповів євродепутат. – Цього року президентом ЄС стане представник Словаччини і для нас пріоритетом стане фокусування уваги на Україні. Адже процес збільшення ЄС не повинен зупинятися. Звичайно, це вільний союз і кожна нація в праві самостійно вирішувати чи приєднуватися, чи залишатися, чи покидати Євросоюз… Я вірю, що Україна буде сильнішою з ЄС, так само як ЄС буде сильнішим з Україною",  підкреслив депутат Європарламенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: