fbpx

У Франківську діти почали майструвати роботів. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 17:22, 13.04, 2016

В івано-франківському "РобоКлубі" розпочались перші заняття. 84 дітей почали майструвати роботів з конструкторів "Lego" та програмувати їх.

"РобоКлуб" в Івано-Франківську створений за ініціативи ГО "Д.О.М. 48.24".

"Діти отримають технічні знання. Вони збирають моделі, у яких є різні механічні вузли, і їм викладачі пояснюватимуть, як воно працює, чому воно рухається, чому реагує на щось. Дітям це все дуже цікаво. Ця база їм знадобиться, коли вони у школі будуть вивчати фізику, їм буде простіше зрозуміти деякі речі", – розповіла одна з ініціаторів проекту Марія Лисиченко.

Бажання займатися у гуртку виявили майже 200 дітей. Але організатори спочатку набрали 9 груп: 6 – молодших для дітей 6-8 років, 3 – старших для дітей 9-14 років. 40% з них – діти пільгових категорій (діти учасників АТО та переселенців), хоча заняття безкоштовні для всіх. Вони працюють з різними наборами "Lego". Потім завдяки програмуванню діти змушують фігурки рухатись. З дітьми працюють четверо викладачів-волонтерів, серед яких колишній боєць батальйону "Донбас" Антон Боєв.

Курс з роботехніки розрахований на 12 занять для молодшої групи і на 9 – для старшої.

Старша група складає більш функціональних роботів, які зможуть ходити, розмовляти чи реагувати на колір, на звук, на дотик і т. п. На останньому занятті планують організувати "битву-сумо" між роботами.

Як повідомляв КУРС, створення безкоштовного клубу з робототехніки для дітей в Івано-Франківську ініціював переселенець з Донецька Іван Шихат-Саркісов. У клубі займатимуться діти віком від 6 до 14 років. У грудні минулого року потрібну для РобоКлубу суму на Спільнокошті зібрали всього за 10 днів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: