fbpx

У Франківську діти виготовляли ялинкові прикраси з макаронів. ФОТО

Суспільство 12:20, 02.12, 2016

Майстер-клас з виготовлення ялинкових прикрас провели в Івано-Франківському Карітасі для дітей, які відвідують Центр соціально-психологічної допомоги дітям та їх сім’ям у важких умовах життя. Навчитися цікавому умінню виготовляти ялинкові прикраси з такого незвичного матеріалу, як макарони, прийшло тринадцятеро дітей різного віку – від 7 до 14 років.

"Спочатку склеюємо макарони, а потім розфарбовуємо спеціальною фарбою з балона. Після того як фарба підсихає, прикрашаємо вироби стразами та бісером, – ділиться раженнями від майстер-класу семикласниця Софія Хмелівська.  Я вже третій рік відвідую Карітас і буваю не лише на майстер-класах, а й на екскурсіях як у нашому місті, так і за його межами".

Наймолодший учасник майстер-класу Дем’ян теж не вперше у Карітасі і уже отримав багато цікавих нових знань.

"Я уже вчився виготовляти магніти, прикраси, листівки, бував на цікавих екскурсіях",  ділиться хлопчик.

"Для дітей та їх сімей, які опинились у важких умовах життя, у Івано-Франківському Карітасі ми проводимо майстер-класи, пізнавальні зустрічі,  розповідає керівник проекту Леся Дорош.  Діти, які відвідують Центр, їздять на екскурсії. Бачать інші міста. Також бувають у відпочинкових закладах, музеях нашого міста. На базі центру соціально-психолочної допомоги для дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах, діє батьківський клуб, зустрічі якого відбуваються у першу неділю місяця. Тематика зустрічей різнопланова, за їхніми запитами це і спілкування з психологом, консультації з представниками ГУ Юстиції та працівниками управління соціального захисту. Ми робимо усе можливе для того, щоб допомогти вирішити проблеми кожної родини".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: