fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Франківську до купального сезону матроси-рятувальники пройдуть переатестацію, а полісмени патрулюватимуть на пляжах

У Франківську до купального сезону матроси-рятувальники пройдуть переатестацію, а полісмени патрулюватимуть на пляжах

Суспільство 20:37, 20.04, 2016

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав розпорядження про невідкладні заходи щодо запобігання травмуванню та загибелі людей на водних об'єктах міста в період літнього купального сезону 2016 року.

Відповідно до розпорядження затверджено план невідкладних заходів щодо запобігання травмуванню та загибелі людей на водних об’єктах під час купального сезону.

Мер зобов’язав дирекцію КП "Центр розвитку міста та рекреації" на міському озері визначити території для пляжів та укласти угоди на обслуговування з обласною рятувально-водолазною службою. Також міський голова доручив провести водолазне обстеження та очищення дна акваторії міського озера від сторонніх предметів, а також русла річок Бистриць Надвірнянської, Солотвинської. А всі матроси-рятувальники повинні пройти перепідготовку та атестування для рятувальних сезонних постів.

Також мер розпорядився місця, заборонені для масового відпочинку населення, позначити щитами з попереджувальними написами "Купатися заборонено!".

Керівництво департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради повинно провести з франківським школярами заняття щодо вивчення правил безпечної поведінки на воді із залученням фахівців обласної рятувально-водолазної служби.

У свою чергу патрульні під час весняно-літнього купального сезону обходитимуть водні об’єкти з метою недопущення вживання алкогольних напоїв та вчинення протиправних дій. Організувати чергування також повинно і громадське формування з охорони громадського порядку міста "Штаб" з метою запобігання і недопущення травматизму та загибелі людей.

Крім того, міський голова заборонив продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у місцях відпочинку людей на водних об’єктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: