fbpx

У Франківську експерти обговорили зміни до екологічного законодавства

Суспільство 09:33, 01.12, 2016

У приміщенні ратуші відкрилася фотовиставка "Думайдан: збереження зелених зон у містах і селищах", яку ініціювала Українська Гельсінська спілка з прав людини при підтримці Міністерства міжнародних справ Канади, аби привернути увагу загалу до проблем знищення дерев, парків, скверів у містах.

Загалом виставка містить декілька серій робіт різних авторів, котрі були свідками чи безпосередніми учасниками боротьби проти незаконних вирубок зелених насаджень, засипання водойм тощо від Харкова до Тернополя.

Під час вітань, крім гостей з Києва та Харкова, до слова долучилися секретар міської ради Савчук Оксана, еколог, член Міжнародної Академії Екологічного права МСОП ООН Романко Світлана та громадський діяч Случик Тарас. Спікери згадували місцеву акцію "Вільне озеро", збереження лип на вулиці Шевченка та інше.

По завершенні урочистостей розпочалася друга частина заходу – експертне обговорення проекту змін до національного екологічного законодавства.

На запрошення організаторів у Івано-Франківську – громадської організації "Молода Просвіта" до обговорення долучилися місцеві політики, науковці, громадські діячі та інші зацікавлені мешканці.

"Внести ряд уточнень, доповнень і змін вкрай важливо, – вважає активіст Денис Квасов, – адже мова йде про середовище, в якому ми живемо і яке впливає на нас, на наше здоров'я і комфорт". 

Завідувач кафедри кримінального права і процесу Івано-Франківського університету права Петро Мельник зазначив, що доцільно збільшити санкцію за знищення або пошкодження зелених насаджень. Також до дискусії активно включилися депутат І та ІІ скликань Верховної Ради Степан Волковецький, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Михайло Євчук, активіст Сергій Чирва та інші. 

"Така кількість людей, яка взяла активну участь в обговоренні, свідчить тільки про одне – тема вкрай важлива для Прикарпаття", – підсумувала організаторка Євгенія Бардяк.

Загалом експертне обговорення у широкому колі тривало понад чотири години. Результатом стало понад півсотні правок і заміток, котрі буде опрацьовано, як зазначила експертка Олена Сапожнікова, і передано наприкінці року представникам законодавчого органу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: