fbpx

У Франківську готель 10 років тому незаконно викупив прибудинкову територію багатоквартирного будинку. ВІДЕО

Суспільство 20:41, 03.05, 2017

В Івано-Франківську жителі одного із багатоквартирних будинків залишились без прибудинкової території. Її продала міська рада ще десять років тому. Та люди дізналися про це тільки тепер і то випадково — коли почали створювати ОСББ.

Двохповерховий будинок на 15 квартир на вулиці Грюнвальдській побудували у 50-х роках минулого століття. Відтоді він разом із 10 сотками землі перебував на балансі міста. Минулого року жителі вирішили перейти на самоуправління. Люди взялися переоформляти власність на прибудинкову територію, але у міській раді їм повідомили, що зробити цього вони не можуть, оскільки ця ділянка вже давно продана, пише КУРС із посиланням на сюжет ОТБ "Галичина".

Новина, що земля не їхня, людей приголомшила, адже користувалися нею як своєю. Власними силами звели тут дитячий майданчик, лавочки та гаражі. Окрім того, за весь час, що земля була не їхньою, сплачували місту за її обслуговування чималі кошти. 

Із десяти соток людям залишили тільки вхід у під'їзд та кілька метрів, щоб обійти будинок. Решта землі – вже 10 років як приватна власність готелю, який знаходиться поруч. Рішення продати землю в обхід жильців будинку тоді прийняла міська рада. Новий власник, який виклав за неї півмільйона гривень, аж тепер розгорнув будівельні роботи, і вже незабаром тут почнуть зводити другу чергу готелю. 

У МІУК приймали кошти від мешканців житлового будинку за обслуговування території, оскільки у документах, якими керувалися, не вказано було власників земельної ділянки.

У міській раді кажуть, що скасувати рішення про приватизацію землі можна лише через суд.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: