fbpx

У Франківську готуються до пляжного сезону – водолази витягли з міського озера 140 кг небезпечного сміття

Суспільство 09:20, 15.05, 2018

В Івано-Франківську водолази обстежують дно міського озера і обох Бистриць.

Про підготовку до пляжного сезону в місті на оперативній нараді в міського голови розповів Ігор Влізло, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів.

У місті затверджено план заходів щодо підготовки до купального сезону. Проводиться водолазне обстеження Бистриць і міського озера. Встановлюються знаки про заборону купання у відповідних місцях.

У Франківську також заборонять продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв у місцях масового відпочинку. 

Держпродспоживслужбі доручено провести дослідження якості води.

На сьогодні водолази вже витягли з міського озера 140 кілограмів небезпечних предметів – пляшки, шматки арматури, колеса. У місцях масового відпочинку на Бистрицях водолази витягнули 65 кілограмів небезпечного сміття. Після нерестового періоду в озері покосять ворості. 

Міське озеро – єдине сертифіковане місце для відпочинку й купання в Івано-Франківську. На озері є 12 човнів та 8 катамаранів, які можна орендувати. Облаштовано пляж.

За минулий рік на водоймах області під час купального сезону загинули 34 людини. В Івано-Франківську протягом двох останніх років під час купального сезону смертельних випадків не було.

Нагадаємо, цього року на березі річки Бистриця Надвірнянська (вздовж дамби) планують облаштувати дві відпочинкові пляжні зони. А влітку минулого року відкрили відпочинкову пляжну зону на березі Бистриці Солотвинської – поблизу пішохідного мосту на Набережній.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: