fbpx

У Франківську готуються запровадити єдину автоматизовану систему обліку оплати проїзду в транспорті

Суспільство 15:43, 04.04, 2018

З 2019 року КП "Електроавтотранс" запровадить автоматизовану систему обліку оплати проїзду не лише на своїх транспортних засобах, а на всіх автобусах, які здійснюють перевезення в Івано-Франківську.

Про це доповів сьогодні на засіданні виконавчого комітету начальник Управління транспорту і зв'язку Олег Ганчак. Він зазначив, що це буде другий етап впровадження електронного квитка в Івано-Франківську.

У власних транспортних засобах КП "Електроавтотранс" така система буде запроваджуватися з 1 січня 2019 року, а щодо всіх видів одиниць міського пасажирського автомобільного та електричного транспорту міста Івано-Франківська – з 1 січня 2020 року.

Олег Ганчак пояснив, що це підприємство буде єдиним уповноваженим здійснювати справляння плати за транспортні послуги із застосуванням автоматизованої системи обліку оплати проїзду з моменту впровадження такої системи.

"Тобто він у нас єдиний в місті буде на всіх перевізників… монстр!" – сказав Марцінків.

Як писав КУРС, у франківських маршрутках мали намір увести електронні квитки ще з січня 2016 року. Та громадські обговорення впровадження електронних квитків відбулися лише у січні цього року. Сьогодні члени виконкому одноголосно затвердили проект рішення.

УТіЗ зможе коригувати кількість необхідних транспортних засобів на тому чи іншому маршруті. Встановлення цієї системи убезпечить пасажирів від небезпечних ситуацій на дорогах, адже водії не будуть відволікатися на розрахункові операції з пасажирами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: