fbpx

У Франківську хлопчика можуть виключити із садка через конфлікт мами із завідуючою. ВІДЕО

Суспільство 10:03, 25.03, 2017

Мама трирічного Андрійка б’є на сполох – у травні сина виключать із садочка. А все тому, впевнена жінка, що вона є членом громадської організації "Мами Прикарпаття".

Сутичка із завідуючою у неї розпочалася із "незручних запитань", інформують ТРК "Карпати".

"Поставила питання щодо бюджетних коштів, миючих засобів. Завідувач сказала, що списки сформовані і подані, наразі тендери ще не пройшли, тому ніяких миючих засобів ще не отримали. Доповнила, що вони справляться самі і ніяка допомога їм не потрібна. І сказала: не треба нам тут "Мам Прикарпаття". На другий день, коли я привела дитину у садочок, мені повідомили, що у травні буде комісія, яку моя дитина може не пройти, і буде виключена з садочка", – розповідає Оксана Петранюк.

30-й садок логопедичний, тобто потрапити у список вихованців можна лише за рекомендацією медичної комісії. Вона ж, за словами завідуючої, визначає, коли дитині покинути садочок.

"Діти, у яких виправляються вади мовлення, переводяться у дошкільний заклад загального призначення. Про це у мене з мамою ніяких розмов не було. У кожній групі вчитель-логопед інформує маму про стан розвитку мовлення її дитини", – говорить завідувач дитячого садка Галина Голуб'як.

Очільник міського департаменту освіти Ігор Смаль ситуацію, яка виникла, називає штучною.

"Якщо батьки отримали місце у садочку для дитини, ніхто, ніякі комісії не мають права позбавити дитини місця у садочку", – каже Смаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: