fbpx

У Франківську хочуть капітально відремонтувати два мости через Бистриці - Солотвинську і Надвірнянську

Суспільство 08:28, 24.04, 2017

Департамент житлової, комунальної політики і благоустрою Івано-Франківська оголосить відкриті тендери на розроблення проектно-кошторисної документації капремонтів транспортних мостів через ріки Бистрицю Солотвинську на вул. Галицькій та Бистрицю Надвірнянську на вул. Тисменицькій.

Про це повідомив директор департаменту Михайло Смушак. При цьому він зазначив, що сподівається на участь у цих відкритих тендерах закордонних і вітчизняних спеціалізованих організацій, інформує ЗК.

«Проблеми шляхопроводу і мостів необхідно вирішувати комплесно, а локальними протиаварійними роботами з мінімальними затратами ми їх вирішити не зможемо», – наголосив Смушак.

Ремонту несучих конструкцій потребує міст на вул. Галицькій, де у попередні роки уже ремонтували деформаційні шви, колесовідбої та асфальтне покриття і планували ремонт пішохідних частин. Також проведене обстеження моста на вул. Тисменицькій. Там теж потрібен комплексний ремонт, адже виявлені  проблеми на пішохідних частинах, з дорожнім полотном і колесовідбоями, потребують відновлення габіонні укріплення.

Тому департамент і оголошуватиме тендери на розроблення проектно-кошторисної документації комплексних капітальних ремонтів цих мостів та проситиме міську раду передбачити необхідні кошти на виконання робіт.

У скільки обійдуться ремонти мостів і шляхопроводу, наразі невідомо, але, за попередніми підрахунками, на кожен із цих об’єктів буде необхідно щонайменше по 10 мільйонів гривень. Наразі ж, за словами Смушака, лише три мільйони гривень передбачено тільки на ремонт шляхопроводу на вул. Незалежності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: