fbpx

У Франківську хочуть збільшити тарифи на паркування та поділити місто на паркувальні зони

Суспільство 10:53, 01.10, 2014

Згідно з проектом рішення міськвиконкому, в Івано-Франківську тарифи на паркування для легкових автомобілів зростуть з 3 до 4-8 гривень, для вантажних – до 8-16 гривень.

Відповідний проект рішення департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку виносить на громадське обговорення.

Департамент пропонує затвердити в обласному центрі три парувальні зони.

У першій зоні, у межах вулиць Січових Стрільців – П. Орлика – Новгородська – Дністровська – Василіянок – Лепкого – Незалежності  Січових Стрільців, пропонують встановити плату за годину паркування для легкових автомобілів – вісім гривень, вантажного – 15. Місячний абонемент на паркування в цій зоні коштуватиме 600 гривень.

Паркувальна зона №2, за проектом рішення, буде встановлена у межах вулиць Незалежності – Шухевичів – Семена Височана – С. Бандери – Академіка Сахарова – Чорновола, Гординського, – Мазепи – Р. Гурика – Короля Данила – Вороного – Бельведерська – Довга – Галицька – Княгинин – Промислова – Тарнавського – Купчинського – Привокзальна – Залізнична – Незалежності. Тут хочуть встановити тариф за паркування для легкового транспорту чотири гривні, вантажного – вісім.

Паркування у третій зоні – від меж другої паркувальної зони до меж міста  буде безкоштовним.

1

За проектом рішення, КП ТЦ "Сервіс-Авто" буде 50% від прибутку спрямовувати на утримання майданчиків для паркування, 25 % – на розвиток підприємства, ще 25%  на ремонт тротуарів, пішохідних зон та будівництво велосипедних доріжок.

Також "Сервіс-Авто" зможе складати протоколи про адміністративні правопорушення за порушення правил паркування транспортних засобів.

Нагадаємо, прокуратура Івано-Франківська встановила, що всі 30 платних майданчиків для паркування в Івано-Франківську функціонують з грубим порушенням правових вимог, а кошти за послуги за користування майданчиками стягують незаконно. Всупереч постанові Кабінету Міністрів, на жодному паркувальному майданчику балансоутримувачами не встановлені паркомати чи в’їзні/виїзні термінали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: