fbpx

У Франківську художники з Молдови розповіли, як окультурити міський простір

Стиль життя 13:45, 30.11, 2016

Митці творчого об'єднання Oberliht з Молдови на прикладі власних проектів показали, як надати публічному простору мистецької цінності.

Зустріч відбулась 29 листопада в громадському ресторані "Urban space 100". Куратор об’єднання Володимир Ус наголосив, що арт-об'єкти здатні не лише прикрасити місто, але й допомогти у вирішенні його проблем.

Наприклад, у Кишеневі, щоб перешкодити незаконному паркуванню, митці висадили на паркувальному майданчику квіти. Пізніше художники групи Oberliht виступили проти комерціалізації публічного простору, створивши серію постерів.

Резонансною мистецькою акцією молдовських митців став проект "Відкрита квартира". Посеред вулиці встановили копію соціалістичної квартири, але без стін.

1

Цей об’єкт символізував особистий простір, не обмежений рамками помешкання. Пізніше місце стало платформою для громадської взаємодії, проведення культурних заходів та публічних обговорень.

2

Свої ідеї молдовські художники зможуть реалізувати у Франківську вже навесні в межах програми міжкультурного обміну Tandem Ukraine. Митці працюватимуть над мистецьким перевтіленням спальних районів "Каскад" і "Позитрон". Натомість група франківських художників відвідає Кишинів, де також зможуть втілити власні творчі задуми в одному з районів міста.

Юлія Лисенко

Цей матеріал було підготовлено

в рамках Програми міжредакційних обмінів

за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: