fbpx

У Франківську ITшники розповіли школярам про програмування

Суспільство 18:04, 06.12, 2016

В рамках глобального руху "Година коду-2017" франківські школярі мають змогу на одну годину поринути у програмування під керівництвом досвідчених ITшників. Сьогодні свої двері для шестикласників відкрив франківський офіс IT-компанії Softjourn.

"Година Коду-2017" – це рух, кий охоплює десятки мільйонів студентів і учнів в більш ніж 180 країнах світу. Вік учасників – від 4 до 104 років. Годинне введення в інформатику покликане розвіяти міфи про складність програмування і показати, що кожен може навчитися його основам, пише 0342.ua.

Цього року Івано-Франківськ також долучився до світової ініціативи. Організація "ІТ-CLUSTER Івано-Франківськ" виграла грант від платформи "Тепле місто" на проведення ввідних занять з програмування з франківськими школярами.

Компанія Softjourn, яка входить до об'єднання ІТ-CLUSTER, сьогодні запросила до себе 29 учнів 6-го класу ЗОШ №5.

Працівники компанії у веселій і доступній формі розповідали школярам про основи програмування. 

Всі запрошені учні отримали від компанії сертифікати.

"В наших планах долучити за цей тиждень мінімум 300 школярів Івано-Франківська… Окрім Softjourn, участь у "Годині Коду" у Франківську взяли компанії Eleks, SoftServ, Webmil, Sombra, Malkos, Lezgro, Insilico Soft. Всі вони зголосилися прийняти по одній групі дітей двічі на тиждень. На участь погодилися шість шкіл міста", – коментує Наталія Федів, асистент виконавчого директора франківської організації ІТ-CLUSTER.

"Зараз діти проявляють величезний інтерес до інформатики і програмування. Тому ми й вирішили долучитися до цього руху. Було так багато охочих, що всім навіть не вистачило місця", – говорить вчитель інформатики ЗОШ №5 Ірина Іванівна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: