fbpx

У Франківську карантин: школярам на тиждень продовжили канікули

Здоров'я 11:43, 12.01, 2018

В Івано-Франківську оголосили карантин. Школярам рекомендують зробити щеплення від кору.

Про це сьогодні заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Відповідне рішення прийняли на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Таким чином, вимушені канікули триватимуть до 21 січня включно. Виняток – ЗОШ №6 (Опришівці), де зареєстрована найбільша кількість хворих – там канікули продовжать на 2 тижні.

Управлінню з питань охорони здоров’я та управлінню з питань освіти та науки рекомендовано провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності проведення вакцинації. Як повідомив заступник міського голови Олексій Кайда, направлено комісійне звернення в департамент охорони здоров’я ОДА щодо забезпечення населення міста достатньою кількістю вакцин проти кору, бо та кількість, що зараз є в міських поліклініках, в рази менша від потреби.

"Найперше звертаємося до батьків з проханням провести необхідне щеплення, адже ліків проти кору не існує. Єдиний спосіб захистити свою дитину та себе  провести вакцинацію",  закликала Марія Бойко, начальник управління охорони здоров’я виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Окрім того, рішенням комісії зобов’язано директорів шкіл, дошкільних та позашкільних закладів вести чіткий моніторинг виявлених фактів захворювання на кір та оперативно повідомляти керівництво міста про чергові випадки хвороби.

Навчання у школах Івано-Франківська розпочнеться з 22 січня.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: