fbpx

У Франківську коляду перетворили на політичну агітацію. ФОТО

Політика 20:02, 14.01, 2019

По квартирах франківців із колядками та щедрівками ходить гурт молодих людей, які не беруть винагороди за віншування – натомість нагороджують господарів пакунком з політичною агітацією за одного з кандидатів у президенти і міського голову Марцінківа.

Про це в мережі написала "обдарована" такими колядниками-агітаторами волонтерка, громадська діячка й музикантка Людмила Лінник.

Франківчанка прийняла колядників-щедрувальників, а що сама є музиканткою, то схвально відгукнулася про талановитих молодих людей. Але зазначила, що програма дійства звіршована під те, щоби роздавати політичну агітацію – "свободівців" Руслана Марцінківа і кандидата в президенти Руслана Кошулинського. Тож франківчанка назвала дійство "політичною колядою". 

"Політична коліда… Чи то пак – щедрівка. Оце щойно. Дзвінок в двері. Наполегливий такий дзвінок. Відчиняю. На порозі молоді, красиві усміхнені дівчата і хлопець. З гітарою, дзвониками.
– А можна вас пощедрувати?
Заспівали. Гарно дуже співали, віддаю належне. Побажали мені у віншуванні, щоб нашій нації позбутися окупації і щоб мої статки зростали скорше, ніж комунальні видатки. Я посміхнулася і вже за гаманцем  гарно ж, з гумором. А вони мені: 

– Ми колядуємо, але грошей не потребуємо! А ще й вам подарунки даруємо. 
І тицяють мені ото пакетик з політичною агітацією – календарики, газетка, листівка…
Від панів Марцінківа і Кошулинського. І в папочці відмітили, що в мене вони побували. Для звітності, мабуть. Дивно, що розписатися не просили", – описала оказію Людмила Лінник.

Франківці в коментарях назвали метод "комуністичним". 

"Ну все, як заповідали старшиє таваріщі. Тіко то, шо в тренді вони. У вишиванках", – пише Денис Квасов.
 

"Та я шось трохи шокована, чесно. Я то думала, що коляда і всі навколоріздвяні традиції – то на славу Божу. А воно он як. Гиденько…" – додала Лінник в коментарях.

"У мене теж були і просили розписатися за підтримку Кошулинського", – зазначила педагог Олександра Мечева.

"І до нас кілька днів тому приходили. Але з питанням, чи будемо ми голосувати за отого К. PS. Співали дійсно класно. Я була навіть щиро зраділа, поки оті пакети не повитаскували і список не відкрили… То треш", – погодилася Ольга Tut.

Нагадаємо, нещодавно у Франківську ювілей Бандери "свободівці" перетворили на партійний захід. ФОТО

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: