fbpx

У Франківську комплексно утеплюють будинок на Сніжній – 80% витрат покриває міський бюджет

Суспільство 09:38, 09.08, 2018

В Івано-Франківську ще один будинок комплексно утеплюють. Два тижні тому розпочались роботи на вул. Сніжній, 22.

Як розповіла мешканка Марія Паркулаб, будинок старий, йому 48 років. З часом стики між панелями зруйнувались і почали промерзати. Через це в оселях взимку було дуже холодно. Спалюючи близько 200 м³ газу, люди мерзли у своїх оселях. Тому ще з 2011 року мешканці звертались до влади з проханням про допомогу. Все будо безрезультатно аж до минулого року. Тоді отримали відповідь від міського голови, що їхній будинок є в планах на 2018 рік, пише прес-служба МВК.

"Ми не вірили, це для нас була казка, коли робітники приїхали в наш двір. Більшої радості не було",  ділиться емоціями пані Марія.

Зараз вона з сусідами тримає на контролі якість робіт. Усім задоволені, взимку чекають тепла та економії.

"Мушу сказати, що найкращий результат дає саме комплексне утеплення. Бо часткове не має такого ефекту. Шкода, що люди не дуже активні в цьому плані. Зараз маємо в черзі всього 8 заявок. Хоча умови співфінансування досить хороші: 80%  з бюджету і 20%  мешканці. Крім того, цю суму розбивають на 12 місяців і додають до квартплати кожному, відповідно до площі помешкання",  зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Що стосується процедури участі в програмі, то вона досить тривала. Отож людям слід заздалегідь подумати про утеплення. Спочатку треба подати заявку до МІУК, потім КП підраховує кошторис, складає протокол намірів, який повинна підписати кожна квартира, далі виготовляється ПКД, оголошується тендер і аж тоді за справу береться безпосередньо підрядник.

Зі слів представника підрядної організації, що працює на вул. Сніжній, 22, роботи планують завершити до кінця вересня. Усі матеріали відповідають ПКД, пройшли лабораторне дослідження. Зараз на об’єкті працює 10 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: