fbpx

Франківський "Електроавтотранс" візьме кредит 8 млн євро на оновлення тролейбусного парку

Суспільство 12:48, 21.12, 2016

КП "Електроавтотранс" візьме позику у 8 млн євро в Європейському банку реконструкції та розвитку на 13 років.

Проект рішення розглянула комісія з питань житлово-комунального господарства та має затвердити сесія міської ради 22 грудня.

Як пояснив на засіданні комісії директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк, підприємство бере кредит на оновлення тролейбусного парку – має намір збільшити його удвічі. За його словами, зараз у робочий день на маршрути виїжджають 35 тролейбусів. Ще стільки ж підприємство планує закупити за кредитні кошти. Крім того, у Франківську мають намір спорудити приблизно 20 км нових тролейбусних ліній.

Суму 8 млн євро з відсотками підприємство має повернути протягом 13 років. Перші три роки КП "Електроавтотранс" погашатиме відсотки, а з 2020 року почне виплачувати тіло кредиту, що становитиме 800 тисяч євро на рік.

Відсоткова ставка за користування залученими коштами – 7,00% річних з можливістю зниження в залежності від кредитного рейтингу міста, але не нижче 4,00%.

Кредит надається без майнової застави під гарантію міської ради.

На наступній сесії міська рада також надасть КП "Електроавтотранс" дозвіл на укладення з Європейським банком реконструкції та розвитку договору для отримання гранту у розмірі 1 млн євро від Фонду SSF на інвестицію за проектом "Оновлення тролейбусного парку м. Івано-Франківськ". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: