fbpx

У Франківську КП "Муніципальна варта", яке існує лише на папері, отримало з бюджету понад 650 тисяч гривень

Політика 11:25, 08.10, 2016

У вересні з рахунку виконкому Івано-Франківської міської ради на рахунок КП "Муніципальна варта" надійшло 657 730 гривень.

За даними офіційного порталу публічних фінансів України E-data, з міського бюджету ці кошти надійшли на рахунок КП "Муніципальна варта" трьома траншами як внесок у статутний фонд.

1

З них працівники підприємства отримали у вересні 37 403,27 гривень першої зарплати.

2

Нагадаємо, що міська рада створила КП "Муніципальна варта" 8 липня. Тоді Патрульна поліція та учасники АТО просили міськраду не голосувати за створення підприємства, оскільки його статут суперечить чинному законодавству. До слова, статутний капітал новоствореного комунального підприємства становить 1 млн гривень. Однак поки що підприємство зареєстроване лише на папері – де-факто роботу ще не розпочало.

Згодом, 18 серпня, виконком Івано-Франківської міської ради затвердив штатний розпис КП "Муніципальна варта" у кількості 25 працівників, щомісячний фонд зарплати якого становитиме майже 200 тисяч гривень.

Зокрема, зарплата начальника підприємства становитиме 10 тисяч гривень, двох його заступників – по 8000, бухгалтера – 6578 гривень, провідного юрисконсульта – 3688, заступника начальника охорони публічного порядку – 6500 гривень. Штатним розписом також передбачено 18 головних інспекторів, зарплата яких становитиме по 5000 гривень, та прибиральника, який отримуватиме 1654 гривні.

Не образила міська рада "Муніципальну варту" і приміщенням – 19 серпня міськрада віддала підприємству в оренду за 1,2 гривні в рік нежитлові приміщення площею 196,2 кв. м на вул. Галицькій, 126.

КУРС також писав, що 16 серпня на оперативній нараді міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків представив майбутнього керівника муніципальної варти міста Богдана Кухарука – львів'янина, пластуна, учасника бойових дій, добровольця. 

3

Богдан Кухарук

Однак, за даними інформаційно-аналітичної платформи YouControl, з 26 липня і до сьогодні підприємство очолює Бевський Олег Зіновійович. У 2015 році він балотувався до Івано-Франківської міської ради, член політичної партії ВО "Свобода", пенсіонер.

4

Олег Бевський (фото з його сторінки у Фейсбуці)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: