fbpx

У Франківську київський живописець показав "Миттєвості". ФОТО

Культура 18:10, 21.02, 2017

У Музеї мистецтв Прикарпаття молодий київський художник Максим Мазур презентував виставку свого живопису "Миттєвості".

До експозиції увійшло 30 картин, серед яких є пейзажі, натюрморти, а також твори релігійної тематики.

За словами завідувача науково-експозиційного відділу Музею та куратора виставки Михайла Тимчука, автор має власний стиль виконання живописних творів, позбавлений зайвої академічності та спроб деталізувати зображення, використовуючи грубі мазки.

1

"Це дозволяє відтворити характер зображених об’єктів. Цього автор і шукає. Звичайно, що сама школа, навіть київська, залишає свій відбиток у роботах художників. Від цього відбитку Максим хоче відійти, він хоче відійти від академічної школи і створювати свої візуалізації простору",  зазначає Тимчук.

Художник Максим Мазур каже, що часто його картини є рефлексіями на події, які відбуваються навколо.

2

"Це ті миттєвості, якими я захоплююся і намагаюся передати засобами живопису,  пояснює назву автор. – Тут є серія робіт на сакральну тематику, які є алегорією до проблем і подій сучасності, що відбуваються в Україні і світі, і водночас є алюзіями до них".

3

До експозиції увійшла картина і з зображенням весільного букету з власного весілля Максима. Ця картина виявилася чи не найбільш яскравою на виставці.

4

Михайло Тимчук додав, що Музей мистецтв Прикарпаття зацікавлений у виставках не лише франківських художників, а й митців з інших міст. Таким чином є можливість і для молодого, і для старшого покоління налагоджувати контакти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: