fbpx

У Франківську легалізували майже мільйон гривень заробітної плати

Економіка 15:56, 25.12, 2014

Комісія із питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення Департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому перевірила у Франківську близько 1000 підприємств і легалізувала 899,5 тисяч грн зарплати.

Відбулося підсумкове в цьому році засідання комісії із питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення. Рейдова робоча група комісії обстежила майже 1000 суб’єктів господарювання. Було виявлено, що окремі працедавці тримають нелегалізованих найманих працівників, дехто укладає договори, але не реєструє їх у центрі зайнятості або оформляє договори про тимчасовий найм, стажування, практику, тощо, в той час як працівники задіяні на повний робочий день і постійно.

В результаті 65 відсотків тих суб’єктів господарювання, з якими проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота спеціалістами податкової інспекції, центру зайнятості, Пенсійного фонду, Департаменту соціальної політики, рейдової робочої групи, виправили ситуацію – уклали трудові договори з найманими працівниками, підняли розмір заробітної плати вище мінімального рівня. Відтак станом на 1 грудня 2014 року сума легалізованої заробітної плати склала 899,5 тисяч грн, повідомила директор Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: