fbpx

У Франківську майбутні педіатри вчитимуться ближче до дітей. ФОТО

Суспільство 12:03, 20.09, 2018

Сьогодні на базі Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні відкрили нові кабінети для навчання студентів кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії Івано-Франківського національного медуніверситету.

У приміщеннях, де сьогодні відкрили кафедру, раніше були занедбаний відділ МДКЛ, який не використовувався вже багато років. Від квітня вдалося провести ремонти та підготувати кімнати до навчального процесу.  

"Ми це зробили для дітей. Наша кафедра дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії є частиною цього лікувального комплексу, і кожен день студенти беруть участь у лікуванні дітей, – зазначив ректор університету Микола Рожко. – Не дуже на педіатрів хтось колись звертає увагу, а ми звернули і хочемо, щоб наші діти вчилися в сучасних умовах".

Завідувач кафедри Олександр Фофанов зазначає, що відкриття нових приміщень полегшить навчальний процес для студентів.

1

"У нас на цій базі створений навчально-практичний центр, де студенти початкових курсів опановують практичні навички і маніпуляції не на дітях, а на муляжах та манекенах. Тут же є і клінічна база. Після опанування навичок на симуляторах вони оглядатимуть дітей і матимуть можливість вдосконалити знання і практичні навички", – зауважив Олександр Фофанов.

На відкриття нового відділення кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії запросили міського голову Руслана Марцінківа. Разом з ректором мер перерізав стрічку та подарував ікону керівництву кафедри.

2

"Дуже приємно, що дитяча лікарня потихеньку змінюється, стає кращою. Це надзвичайно важливо. Нам всім хочеться, щоб медичні заклади ставали кращими", – сказав Марцінків.

Він нагадав, що сьогодні є велика проблема з недофінансуванням медичної галузі, однак в Івано-Франківську заборгованостей із виплат зарплат медикам немає.

"Хто би не був міським головою чи ректором, це все залишиться і буде служити людям", – додав мер.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: