fbpx

У Франківську медики обговорили нові підходи до діагностики і лікування імунозалежної патології

Здоров'я 08:46, 21.04, 2017

У четвер, 20 квітня, на базі Івано-Франківського національного медичного університету відбувся семінар «Нові підходи до діагностики і лікування імунозалежної патології».

Про це повідомляється на сайті ІФНМУ.

Семінар провели згідно програми Українського товариства фахівців з імунології, алергології та імунореабілітації щодо впровадження нових форм СМЕ в галузі клінічної імунології та алергології для лікарів різних фахів. Співорганізаторами також виступили Національна академія медичних наук України та ГО «Прикарпатське товариство терапевтів».

«У зв’язку з тим, що тема семінару є терапевтичною галуззю, до участі й організації конференції долучилось громадське об’єднання «Прикарпатське товариство терапевтів», — розповідає голова цього об’єднання, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри внутрішньої медицини №1, клінічної імунології та алергології імені академіка Є.М.Нейка ІФНМУ Роман Яцишин. — Імунозалежна патологія на слуху в спеціалістів багатьох галузей, починаючи власне від імунологів і алергологів, і закінчуючи хірургами, ЛОР-спеціалістами, терапевтами, сімейними лікарями, педіатрами тощо. Тому цей семінар є різноплановим, і ми запросили сюди лікарів різних спеціальностей. Семінар є дуже важливим і цікавим».

В сучасних умовах реформування, різних нововведень є надзвичайно важливим об’єднуватися в своїй сфері та продовжувати працювати, говорить проректор ІФНМУ з наукової роботи, професор Ігор Вакалюк.

"Якраз такі конференції та форуми мають суттєве значення для розуміння стратегії розвитку терапевтичної чи лікувальної практики. Ми можемо без кінця дискутувати про відповідність українських протоколів міжнародним, можливості впровадження міжнародних протоколів в нашу практику, але сьогодні треба освоювати ази, які існують в світі, і це дозволяють робити такі конференції. Дуже приємно, що сьогодні разом тут зібрались молоді фахівці та поважні й досвідчені лікарі й науковці. Спільними зусиллями ми робимо нашу справу».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: