fbpx

У Франківську мешканці багатоповерхівки змушені платити за опалення, якого нема. ВІДЕО

Суспільство 13:36, 06.12, 2018

Мешканці однієї з багатоповерхівок Івано-Франківська мерзнуть і, до того ж, платять за тепло, якого не отримують. І це на додачу до рахунків за електрику, адже грітися багатьом доводиться за допомогою електроприладів.

Температура в квартирі пенсіонерки Марії Михайлівни вище одинадцяти градусів не піднімається вже кілька тижнів. Щоб не замерзнути, навіть спати лягає одягнена, йдеться у сюжеті Подробиць.

"Дві бутилки кладу, тепла сорочка, футболка, хустка шерстяна, шерстяні носки – і так я сплю. Розумієте, одіяло, плєд зверха. Я не можу вам передати, як то холодно", – говорить Марія Білусяк, пенсіонерка.

Мерзнуть і решта мешканців п'ятиповерхівки. Живуть тут в основному пенсіонери. Лідія Більська рятується за допомогою електроприладів. Ввімкнені вони майже цілодобово. Люди скаржаться, що попри холодні батареї рахунки за опалення приходять справно.

"Жовтень місяць я заплатила 900 гривень, 236 я ще винна, то на листопад я вже написала 1200 я маю заплатити. За що?" – говорить Лідія Більська, пенсіонерка.

Проблеми із теплопостачанням у будинку вже не перший рік. Куди тільки не звертались – нарікають люди.

"Того року я ходила писала, три контрольні було, перевіряли, яка в мене температура. Весь час була сімнадцять. Ніхто з того нічого не робив. А цей рік опять тої самої. Ну скільки можна терпіти, скажіть мені, будь ласка", – говорить Стефанія Курій, пенсіонерка.

У компанії, яка постачає в будинок тепло, твердять, що нічим зарадити не можуть. Мовляв, це не їхня проблема. Свої послуги надають справно. Причина ж – в аварійних внутрішніх мережах. А відповідає за них управляюча компанія, на балансі якої перебуває будівля. З тим, що труби давно треба міняти, тут погоджуються, ось тільки зробити це мають самі мешканці.

"Це не другий рік проблема, це вже проблема років 4 є наявна. Але жильці думають, що це має зробити хтось, а не вони. А відповідно до чинного законодавства люди повинні самі організуватися, зібрати збори, прийняти рішення, звернутися до відповідного управителя, аби були проведені ці ремонтні роботи", – говорить Віктор Коржак, інженер КП МІУК.

Ціна такого капремонту – майже півмільйона гривень. Зібрати такі кошти мешканці навряд чи зможуть. Тому все, що їм залишається, – сподіватися, що зима цього року буде не дуже холодна.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: