fbpx

У Франківську міліціонери побили кількох бійців 128-ї бригади, які повернулися на відпочинок з Дебальцевого

Суспільство 22:52, 03.03, 2015

Бійка сталася у мікрорайоні БАМ. Кільком хлопцям розбили кийками голови, міліція також застосовувала сльозогінний газ. Причини агресії правоохоронців хлопці не розуміють, а ті – нічого не пояснюють.

В Івано-Франківську в мікрорайоні БАМ сталася сутичка між бійцями 128-ї гірсько-піхотної бригади, які прибули на ротацію додому, з правоохоронцями. Міліція жорстоко побила і затримала кількох хлопців. Зараз їх допитують у міському відділі міліції на Бельведерській. 

КУРСу вдалося поспілкуватися з одним із затриманих по телефону.

Роман Дячишин розповів, що він з колегами відпочивали в одному з кафе в центрі Івано-Франківська. Одягнуті були по-цивільному, поводилися спокійно. Коли настав час їхати додому, вони замовили дві машини таксі, аби добратися до власного автомобіля Романа, залишеного на БАМі. Сам Роман їхав у другій таксівці. Коли ж під'їхали до місця призначення, сутичка вже тривала: хлопців з першої машини вже били міліціонери. 

Коли Роман спробував з'ясувати причину такої поведінки, йому просто приснули в очі сльозогінним газом. Хлопцям без пояснень вдягли наручники і почали бити дубинками. "Одному товаришу серйозно розбили голову, він весь у крові", – каже Роман. 

Зараз у міському відділі МУ МВС хлопців допитують і звинувачують у супротиві міліції. Роман запевняє, що жодного спротиву вони не чинили. Каже, у відділку вже не б'ють, міліціонери трохи заскочені численними дзвінками у відділок і почали поводитися дуже обережно. 

Причин затримання бійцям так і не пояснили. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: