fbpx

У Франківську щороку виділятимуть по 100 тисяч гривень на боротьбу з дитячим алкоголізмом

Суспільство 15:22, 15.03, 2017

Івано-Франківська міська рада прийняла "Програму протидії вживанню алкогольних та тютюнових виробів неповнолітніми та формування навичок здорового способу життя на 2017-2020 роки".

Основні завдання програми:

– посилення боротьби із зловживаннями у сфері продажу та споживанням алкоголю та тютюнових виробів неповнолітніми;

– удосконалення профілактичних, просвітницьких заходів, спрямованих на попередження та зменшення вживання алкогольних та тютюнових виробів;

– підвищення рівня обізнаності неповнолітніх про небезпеку, пов’язану із зловживанням алкогольних та тютюнових виробів;  

– створення необхідних умов для використання дітьми вільного часу з метою формування здорового способу життя, занять фізичною культурою, творчою діяльністю; 

– визнання пріоритету здорового способу життя, самореалізації, формування морально-правової культури та профілактики негативних явищ в середовищі неповнолітніх.

Боротися з дитячим алкоголізмом у міськвиконкомі будуть за допомогою інформаційно-просвітницької роботи серед торгових закладів та населення, промоційних кампаній щодо поширення тверезого способу життя, пропагування тверезості серед неповнолітніх тощо.

Окремо буде проводитися робота щодо виявлення фактів продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім та залучення неповнолітніх до активного, змістовного дозвілля.

Програма передбачає фінансування протягом 2017-2020 років по 100 тисяч гривень щороку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: