fbpx

У Франківську модернізували котельню на вулиці Медичній. ФОТО

Суспільство 11:36, 10.02, 2017

На початку року розпочала роботу оновлена котельня на вулиці Медичній, 17, яка забезпечує теплом та гарячою водою обласний державний онкологічний диспансер та обласну психоневрологічну лікарню № 3.

"На цій котельні проведена повна реконструкція із заміною двох газових котлів італійського виробництва потужністю по 850 КВт та встановлено додатковий котел, вироблений в Україні, на біопаливі потужністю 820 КВт, який працює на дерев’яній трісці. Біопаливний котел повністю автоматизований, тому може працювати без оператора. Додатково на котельні знаходяться ще два парових котли", – розповів директор ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Василь Рущак.

Окрім цієї котельні, розпочалися роботи на вулиці Тролейбусній. Тут мають встановити біопаливний котел потужністю 4 МВт. За словами міського голови, у разі впровадження всіх заходів окупність цього проекту 4,5 роки, інформує прес-служба МВК.

"Ми модернізуємо систему теплопостачання та постачання гарячої води в місті. Ця котельня працюватиме для онкодиспансеру та психоневрологічної лікарні та цілорічно забезпечуватиме їх теплом та гарячою водою. Ці роботи здійснюються завдяки підписаній угоді з ЄБРР, а також за грантові кошти шведського агентства SIDA. Для нас, зважаючи на те, що ціна на газ постійно зростає, важливо, щоб система була максимально незалежною від постачання газу. Зрозуміло, що не відразу вдасться повністю відійти від споживання газу. Але поступово, крок за кроком, ми зможемо зменшувати кількість його споживання. А це дозволить зекономити значні кошти й направити їх на розвиток міста",  підсумував міський голова Руслан Марцінків.

До речі, один зі старих котлів залишиться місту як музейний експонат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: