fbpx

У Франківську "Муніципальна варта" з військовими шукає тих, хто "косить" від армії

Суспільство 13:29, 26.09, 2017

Останній тиждень у муніципальних вартових Івано-Франківська відзначився рядом нововведень.

Про це на оперативній нараді 26 вересня розповів керівник КП "Муніципальна варта" Богдан Кухарук, передає Галка.

"Серед цих нововведень, зокрема, охорона громадського порядку не тільки поза стадіоном, а й на стадіоні (під час галицького дербі, – ред.). Муніципальні вартові вчасно надали допомогу як вболівальникам, так і працівникам поліції. Зокрема, надали першу домедичну допомогу, спровадили потерпілих до карети швидкої”, – сказав муніципальний вартовий та відзначив, що під час матчу "Прикарпаття" – "Карпати" були активно задіяні 35 працівників підприємства.

Також Кухарук відзначив злагоджену роботу органів внутрішніх справ.

Ще одним нововведенням є те, що створена нова рейдова група з військовою службою правопорядку.

"Є така проблема, що коли військовослужбовці повертаються або кудись їдуть, інколи не розраховують свої сили. І, відповідно, до них поліція не завжди може застосувати свої засоби впливу. Може військова служба правопорядку наводити лад серед військовослужбовців.

Також ця група шукає тих, хто укривається від загальновійськового обов’язку", – сказав Кухарук.

Нагадаємо, днями Кабмін ухвалив рішення щодо кількості призовників на строкову службу

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

Кабінет міністрів України затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2017 року, в кількості 10 тис. 460 осіб та виділив на ці цілі 34,4 млн грн.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав дане рішення серед прийнятих урядом без обговорення.

Із загального числа призовників 6,3 тис. людей будуть спрямовані в лави Збройних сил України, 3,5 тис. – в Національну гвардію і ще 600 осіб – до Державної спеціальної служби транспорту.

На проведення осіннього призову Кабмін виділив 34,4 млн грн, з яких 20,9 млн грн – на проведення призову в ЗСУ, 11,5 млн грн – в Національну гвардію і 1,97 млн ​​грн – до Держспецтрансслужби.

Обсяг видатків на одного призовника становить 3,29 тис. з них: 3,2 тис. грн – це виплати грошової допомоги громадянам України, яких призивають на строкову військову службу; 93,13 грн – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: