fbpx

У Франківську на День Героїв поляки з українцями дадуть бій Москві, – Марцінків

Суспільство 15:21, 17.05, 2017

Івано-Франківськ готується відзначати День Героїв. Міський голова Руслан Марцінків розповів, що цього року святкування буде особливим, "зважаючи на непрості стосунки з Польщею".

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, як у місті відзначать День Героїв. 

За його словами, "родзинкою" свята, яке триватиме увесь тиждень – з 23 по 28 травня, стане реконструкція бою військ УНР і Речі Посполитої проти більшовицької Москви.

"Є особливість цього року, зважаючи на нинішні непрості стосунки з Польщею, а ми маємо 13 міст-побратимів з Польщі, і нам треба зберегти стосунки. 28 травня буде хода ветеранів, потім панахида, потім Марш слави і о 15.00 реконструкція бою. Це буде спільний бій з поляками проти Москви", – розповів Марцінків.

У реконструкції використають реставрований броневик, який брав участь у військових діях 1920-го року, гармату та інший інвентар. Театралізоване дійство коштує 35,1 тис. грн, найдорожче обійдеться піротехніка.

Марцінків повідомив, що консульство Польщі вже дало попередню згоду. Мер також домовився з консулом, що франківські студенти на літніх канікулах поїдуть до Польщі впорядкувати могили українців.

Нагадаємо, День Героїв, або Свято Героїв  це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків  борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, Героїв Небесної Сотні і воїнів АТО. В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято. Для зручності та якомога ширшої участі масові заходи почасти відбуваються в п'ятницю, суботу та неділю, що настає після свята.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: