fbpx

У Франківську на день відновили тролейбусний маршрут №1, який безкоштовно возить пасажирів

Суспільство 15:24, 31.12, 2018

Сьогодні в Івано-Франківську курсує тролейбус, який безоплатно возить пасажирів та знайомить із історією розвитку КП "Електроавтотранс" .

31 грудня 1983 року поїхав містом Івано-Франківськ перший тролейбус моделі моделі ЗіУ-682 за маршрутом №1 "вул. Хіміків – Вокзал". І ось сьогодні, через 35 років, його "старший брат" тролейбус №195 Skoda 14Tr курсує за цим же маршрутом, йдеться на сторінці КП "Електроавтотранс" ІФ

"Але тролейбус не простий, а святковий: всі пасажири, які будуть їхати ним, зможуть в салоні ознайомитися із історією розвитку КП "Електроавтотранс". Там ми розмістили історичні фото з різноманітних подій нашого підприємства, а на екрані транслюватимуться відео, пов'язані із тролейбусним рухом в м. Івано-Франківськ. Проїзд у ньому безоплатний", – йдеться в дописі.

Саме з маршруту №1 розпочався тролейбусний рух в Івано-Франківську. Тоді на маршрут № 1 "Вулиця Хіміків – Вокзал" протяжністю 10,5 км вийшло 10 тролейбусів моделі ЗіУ-682 (№ 101–110). З нагоди запуску нового виду транспорту і святкування Нового року усіх пасажирів перевозили безкоштовно. В перші дні це було щось на зразок атракціону.

З 1 квітня цього року маршрут № 1 об’єднали з маршрутом тролейбуса №6 "Радіозавод – Європейська площа". Тоді  маршрут №1 "Вул. Хіміків – Вокзал" перестав існувати.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: