fbpx

У Франківську на розі Галицької та Військових ветеранів облаштовують "антикишеню"

Суспільство 12:33, 06.11, 2018

На перехресті вулиць Галицької та Військових ветеранів завершується реконструкція ділянки тротуару, на якій буде облаштовано "антикишеню".

Про це у спільноті Комуналка ІФ повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак

"Такий елемент дизайну вулиць є відносно новим для українських міст, але в інших європейських країнах та деяких розвинених країнах світу антикишені на перехрестях і пішохідних переходах є звичним явищем уже десятки років", – йдеться у повідомленні.

Головний комунальник називає три важливі причини для облаштування "антикишені" на пішохідному переході у цьому місці:

1) БЕЗПЕКА РУХУ.
Нарощення тротуару унеможливить паркування автотранспорту безпосередньо перед пішохідним переходом. А це, в свою чергу, суттєво підвищить безпеку пішоходів, які перетинають вулицю в цьому місці. Водії здалеку бачитимуть пішоходів, які готуються перейти дорогу, а пішоходи матимуть вдосталь часу, щоб оцінити дорожню обстановку та прийняти правильне рішення.

2) ДОСТУПНІСТЬ.
Додаткова площа тротуару дозволить нам облаштувати правильне пониження перед пішохідним переходом для забезпечення максимальної зручності пересування пішоходів, а особливо людей з інвалідністю та інших маломобільних людей.

3) ЗРУЧНІСТЬ.
Облаштування антикишені дозволить нам розширити тротуар більш ніж у два рази, що є дуже суттєво на цій ділянці, яка раніше була "вузьким місцем" усієї вулиці. Розширення тротуару відбудеться за рахунок ліквідації сходинок вздовж фасаду будівлі, а також за рахунок нарощення в сторону проїжджої частини. Тут слід зауважити, що це рішення жодним чином не вплине на рух транспорту та пропускну здатність, оскільки антикишеня не зачіпає смугу руху, а покриває лише ту зону в межах переходу, на якій було заборонено паркуватися.

"Отже, впроваджуючи таке рішення, ми підвищуємо безпеку руху, забезпечуємо доступність та покращуємо зручність пересування пішоходів та велосипедистів на одній з найбільш завантажених ділянок вулиці Галицької", – додає Смушак.

Роботи виконуються на замовлення Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Підрядна організація вже виконала монтаж нової бордюрної лінії та засипала основи тротуару. Роботи з мощення хідника плиткою заплановано завершити до кінця тижня за умови сприятливих погодних умов.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: