fbpx

У Франківську на Січових Стрільців мешканці скаржилися на загрозу обвалу покрівлі – виїжджали надзвичайники

Суспільство 09:02, 02.01, 2019

Попри окремі скарги мешканців у мерії вважають, що святкові дні в Івано-Франківську минули спокійно – без серйозних проблем.

Про це йшлося сьогодні на оперативній нараді в міського голови Руслана Марцінківа

Як зазначив директор департаменту комунальної і житлової політики та благоустрою Михайло Смушак, серйозних аварій не було, комунальники працювали в штатному режимі. Надійшло кілька скрг на централізоване опалення, газо- та електропосатчання – але нічого надзвичайного. Також мешканці скаржилися на сміття. 

Учора надійшло повідомлення від мешканців аварійного будинку на Січових Стрільців, 16 (пам'ятка архітектури). Люди чули дивний тріск. На місце виїхали надзвичайники.

Як поінформували в управлінні з питань цивільного захисту ОДА, люди повідомили про загрозу обвалу покрівлі. Рятувальники провели заходи з евакуації 12 мешканців будинку та огородили території. 

Нагадаємо, в липні минулого року в цьому будинку стався обвал сходової клітки, пізніше обвалився балкон, через що смертельно травмувалася 87-річна пенсіонерка. Аварійну пам'ятку, відому як "Пасаж Єґера", можуть знести, якщо її мешканці погодяться переселитися в новобудову. Частина мешканців вважає, що влада умисно довела пам'ятку до аварійного стану, аби віддати ділянку забудовнику. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: