fbpx

У Франківську на Валах почали перекопувати газон, щоб прокласти дорогу до будови церкви. ФОТО

Суспільство 10:13, 18.08, 2018

Вчора на Валах розпочали бетонувати стовпи, начебто під огорожу нової церкви. Проте представник забудовника запевняє, що вони роблять дорогу до будови церкви.

Про інцидент повідомив Сергій Горельчик у Фейсбуці в групі "Зробімо казку на Валах".

"Небайдужі перехожі стали на заваді цього, повисмикували металеві стовпи, не давали змоги продовжувати будову загорожі. Пан з мобільним телефоном одразу почав телефонувати в поліцію і ще кудись на підтримку. Вже "Казки" мало. Почали захоплення всіх Валів", – написав Сергій Горельчик.

Як повідомляв КУРС, в Івано-Франківську церковна громада Святого Миколая планує звести на вул. Дністровській (на місці руїн кафе "Казка") церкву і катехитичний центр за два роки. Наміри церкви наштовхнулися на опір громадськості  електронна петиція з вимогою заборонити будівництво церкви на Валах швидко набрала необхідну для розгляду кількість голосів, однак будівництво не скасували. 

Попри звернення місцевих мешканців, які просили не забирати територію Валів для облаштування під'їзду на будмайданчик нового храму, міська рада погодила облаштування такого під'їзду.

1

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: