fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • У Франківську на Вічевому майдані під час Новорічного ярмарку встановлять дерев'яні будиночки для роздрібної торгівлі

У Франківську на Вічевому майдані під час Новорічного ярмарку встановлять дерев'яні будиночки для роздрібної торгівлі

Політика 16:29, 07.11, 2014

У Франківську відбулося громадське обговорення проекту рішення міськвиконкому, яке повинне урегулювати проведення ярмарків та фестивалів в обласному центрі.

Незабаром Івано-Франківський МВК розгляне проект рішення "Про затвердження Положення про організацію та проведення ярмаркової та фестивальної діяльності на території міста Івано-Франківськ". Розробник проекту рішення – комунальне підприємство "Івано-Франківський рекламно-туристичний інформаційний центр".

Документ передбачає, що уся роздрібна торгівля на фестивалях, ярмарках і святах відбуватиметься у спеціальних дерев'яних будиночках. Наразі місто уже виготовило таких 26 споруд. Один будиночок коштував 14 тисяч гривень. Половину торгових площ віддадуть для харчових товарів, іншу половину – промисловим товарам та сувенірам. Споруди віддаватимуть підприємцям в оренду. Вартість оренди для продажу промислових товарів становитиме 150 гривень в день, для харчової промисловості  200 гривень на день. Право на торігвлю визначатиме спеціальна комісія. За словами керівника КП "ІФРТІЦ" Вікторії Шахоріної, перевага надаватиметься місцевим товаровиробникам. 

"Цей документ розроблено для того, щоб ярмарки та фестивалі відбувалися у цивілізованому форматі. Ми хочемо створити максимально європейську атмосферу",  говорить керівник ІФРТІЦ Вікторія Шахоріна.

Такі будиночки вже повинні з'явитися під час Новорічного ярмарку, який анонсовано на 12 грудня. Їх розташують на Вічевому майдані. Під час ярмарку площа з дерев'яними будиночками буде під охороною. Також комунальне підприємство за власний рахунок встановлюватиме на них прикраси та прибиратиме територію.

Монтаж і демонтаж конструкцій коштуватиме місту 60 тисяч гривень. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: