fbpx

У Франківську набирає популярності newborn-фотографія. ФОТО

Стиль життя 19:40, 28.01, 2019

Newborn-фотограф Яніна Доценко працює з новонародженими вже три роки. Все більше молодих батьків у перші дні життя малюків довіряють їх об’єктиву професіонала та отримують спогади на все життя.

Ідея знімкувати немовлят зародилася в Яніни Доценко, коли в мережі вона побачила неймовірні світлини американських newborn-фотографів. Вирішила спробувати фотографувати новонароджених в Івано-Франківську, пише Sotka.life.

Першу свою спробу жінка називає бойовим хрещенням. Тоді малюка їй довірили знайомі новоспечені батьки. На фотосесію вона підготувала цілий арсенал реквізиту, але через надмірні хвилювання та відсутність досвіду зйомка пройшла не так, як планувалося.

"Я вперше фотографувала, і як ми поставили малюка, так я і зробила 300 однакових кадрів. Він мене обкакав з ніг до голови, і це справді було бойове хрещення", – згадує зі сміхом фотограф.

Тоді Яніна вирішила, що до справи слід підійти серйозніше та почала опановувати матеріали з іноземних джерел, оскільки в Україні напрям newborn-фотографії лише зароджувався.

"Я, наївна, думала, що це буде дуже легко, а виявилось, що це найважчий вид зйомки взагалі, як на мене. Адже вся відповідальність на тобі, і це дуже виснажливо", – розповідає жінка.

Найкраще newborn-фотосесії вдаються у сім’ях, з якими відразу налагоджується зв’язок. Попри те, що фотограф випитує побажання батьків, цінує чи не найбільше їх довіру.

 "Високий відсоток довіри до фотографа – це надзвичайно важливо. Тоді і робота в радість",  додає Доценко.

Більше про цей жанр фотографії і портрет молодої франківської сім`від Яніни Доценко читайте на Sotka.life

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: