fbpx

У Франківську начальниця відділення Укрпошти за хабар занизила вартість авто, щоб не втратити субсидію

Суспільство 13:25, 19.03, 2019

Івано-Франківський міський суд виніс вирок начальниці одного з відділень АТ "Укрпошта", обвинуваченій у підкупі службової особи та використанні підроблених документів.

Жінка потрапила на лаву підсудних після того, як вирішила придбати автомобіль та незаконно занизити його вартість, щоб не втратити субсидію.

У вересні минулого року запропонувала директору ТОВ "Фаворит Авто" оцінити автомобіль "Renault Megane" за ціною, нижчою за 50 000 грн, для того, щоб вона могла отримати субсидію при сплаті комунальних послуг. Той сказав, що така послуга коштує 1000 грн.

Жінка заплатила 1000 грн інженеру-оцінювачу ТОВ "Фаворит Авто", а той оцінив її авто на 48 912 грн. Підроблені документи жінка пред’явила до Територіального сервісного центру МВС.

Івано-Франківський міський суд визнав її винною у вчиненні злочинів, передбачених ст. 368-3 ч. 1 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та  ст. 358 ч. 4 (Використання завідомо підробленого документа) КК України.

Покарання суд призначив узгоджене сторонами відповідно до угоди про визнання винуватості. Тобто, обвинувачена уклала угоду з прокуратурою, визнала себе винною і зобов’язалася сплатити штраф у розмірі 2550 гривень.

До речі, ТОВ "Фаворит Авто" вже не вперше фігурує у таких кримінальних провадженнях. Нещодавно в Івано-Франківську засудили чоловіка, який за хабар цій фірмі так само хотів занизити вартість авто.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: