fbpx

У Франківську нагородили кращих спортсменів, тренерів і меценатів року. ВІДЕО

Суспільство 12:26, 03.01, 2017

Кращих спортсменів, їхніх тренерів і меценатів нагородили в Івано-Франківську. Їх традиційно по закінченні року, що минає, відзначив галузевий департамент.

Перші у переліку "спортсменів року" – учасники Олімпійських ігор. Штовхальниця ядра Галина Облещук зізнається, рік був багатий на події. Заліковування травми, змагання в Ріо-де-Жанейро, втрата тренера. Ну і, звичайно, підготовка до нових змагань, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Таеквондо – це порівняно новий вид спорту, який розвивається дуже швидко. Тренери кажуть, наразі Івано-Франківськ ще не має багато переможців на міжнародному рівні. Але судячи з великої кількості дітей, котрі відвідують місцеві секції таеквондо, такі перемоги не за горами. Найвищим результатом для спортсмена та тренера із таеквондо і кікбоксингу Данила Демчишина в цьому році стало завойоване "срібло" на чемпіонаті Європи.

"Сенсацією року" в спорті визнано легкоатлетку з інваспорту Юлію Шуляр. Юна спринтерка упродовж 2016-го об’їхала чимало країн і майже з кожних змагань поверталася не з пустими руками. Плани на наступний рік традиційні – участь в чемпіонатах України, Європи та світу.

А от кращою "Спортивною установою року" визнано Центральний стадіон "Рух". Його дирекція запевняє, цей рік був вдалим початком. Місто отримало свою команду "Тепловик-Прикарпаття". І міські трибуни знову наповнилися гулом уболівальників. Наступного року тут роблять ставки на ремонт окремих секторів. Та на перемоги новоствореної футбольної команди Івано-Франківська. Оскільки Володимир Ковалюк суміщає дві посади – директора стадіону та тренера команди, то справа просувається одночасно та взаємопов'язано. У минулому тренер "Тепловика" – відомий футбольний захисник.

Нині в Івано-Франківську культивується півсотні різних видів спорту. Одні занепадають, інші посилено розвиваються. В цьому році івано-франківські спортсмени понад дві сотні разів піднімалися на п'єдестал пошани.

2016-ий став як роком перемог, так і подекуди роком розчарувань, кажуть в Департаменті спорту. Зокрема, в Івано-Франківську так і не відбувся Кубок Європи зі спортивної ходьби. Недостатня матеріально-технічна база для розвитку окремих видів спорту. Наступного року в Івано-Франківську планують покращити умови тренувань для спортсменів. У найближчій перспективі – облаштування сучасного легкоатлетичного стадіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: