fbpx

У Франківську назвуть вулицю на честь радника Маргарет Тетчер

Суспільство 19:40, 27.11, 2017

На наступній сесії Івано-Франківська міська рада планує перейменувати чотири вулиці.

Проект рішення з’явився сьогодні на сайті міської ради. Вулиці пойменують в мікрорайоні Опришівці.

Зокрема, вулицю Весняну-Проектну 1 (Садова) перейменують на вулицю Стефана Терлецького. Він народився 29 жовтня 1927 року у селі Антонівка Тлумацького району. У 1948 році легально емігрував до Великої Британії.

Стефан Терлецький – перший етнічний українець, який був членом британського парламенту, був радником прем'єр-міністра Маргарет Тетчер, бізнесменом та меценатом. Помер 21 лютого 2006 року.

Вулицю Проектну Південну в Опришівцях перейменують на Південну; вулицю Проектну Східну – на вулицю Павла Шандрука, а провулок Проектний Весняний – на провулок Весняний.

Павло Шандрук – видатний український військовий діяч, генерал-хорунжий Армії УНР (генерал-полковник в еміграції), дійсний член НТШ.

Народився  28 лютого 1889 у селі  Борсуки на Волині. Після війни був у полоні, зажадав особистої зустрічі з генералом Владиславом Андерсом, якого знав з військових дій 1939 року, і за клопотанням останнього був звільнений. Жив на еміграції у Німеччині, з 1948 в США. В 1965 році став кавалером найвищої військової нагороди Польщі ордену Virtuti Militari за героїзм під час військових дій 1939 р. Автор праць з військової історії. Помер 15 лютого 1979 року у місті Трентон (штат Нью-Джерсі, США), похований на українському кладовищі Баунд-Брук (штат Нью-Джерсі, США).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: