fbpx

У Франківську не можуть розподілити 150 тисяч на психологічну реабілітацію ветеранів АТО

Суспільство 13:02, 15.07, 2016

На Прикарпатті громадські організації власними зусиллями організовують психологічну реабілітацію ветеранів антитерористичної операції, але сподіваються на матеріальну підтримку з боку обласної влади.

Сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей обговорили питання програми психологічної реабілітації учасників АТО.

Ветеран АТО Андрій Фармуга зауважив, що кошти на програму в обласному бюджеті передбачені, але через юридичні моменти вони не можуть надійти до громадських організацій, які вже давно і успішно проводять реабілітацію для бійців. 

"Громадські організації продовжують це робити власними зусиллями, але сподіваються, що влада матеріально їх підтримає і це не залишиться на рівні балачок", – сказав Фармуга.

Начальник департаменту соцполітики Івано-Франківської ОДА Віталій Яворський розповів, що заявки на отримання коштів по програмі подали сім громадських організацій.

"Потрібно визначити переможців, які зможуть отримати кошти на проведення реабілітації. Загальна сума – 150 тисяч гривень",  зазначив Яворський. 

Він запропонував або створити спеціальну конкурсну комісію, або щоб комісія облради вивчила заявки і визначила переможців.

Члени депутатської комісії припустили, що створення конкурсної комісії займе ще місяць, тому гроші на реабілітацію надійдуть аж наприкінці серпня.

Андрій Фармуга також попросив, щоб до розгляду заявок долучили представників Обласної спілки учасників АТО і проводили це не в закритих кабінетах, а з присутністю преси. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: